INFO /

Informatii utile despre mobila la comanda

TRANSPORT SI MONTAJ

Echipa MOBILASIK se deplaseaza la domiciliul dvs. pentru masuratori, consultanta si proiectare contra unei sume de 100 ron, suma care va fi scazuta din pretul final in cazul in care executati mobilierul cu noi. Asiguram transport si montaj gratuit pentru mobilierul produs de noi care depaseste valoarea sumei de 1000 de ron.

MATERIALE

MOBILASIK confectioneza mobila la comanda din PAL MELAMINAT, PAL LUCIOS, TERMOPAL, avand grosimi cuprinse intre 10,12,16,18,20,22,25 si 36 milimetri si MDF ,MDF MELAMINAT, MDF INFOLIAT, MDF VOPSIT.

Palul melaminat este de o calitate ireprosabila si este produs de firme de prestigiu precum: EGGER, KRONOSPAN, INTERSPAN, LESNA, LOSAN.

Mobila produsa de noi poate avea in componenta usi din sticla clara, sticla sablata, sticla vopsita in diverse culori sau securizata, aceasta fiind inramata in diverse profile de MDF sau ALUMINIU. De asemenea usile glisante sunt incadrate de diverse profile din aluminiu produse de KOMANDOR, SLIDER, PKM, etc.

BLATURILE TERMO REZISTENTE folosite la mobila de bucatarie sunt produse de firme precum: HOLVER, KRONOSPAN, LOSAN, etc.

In ceea ce priveste feroneria folosim de la marci precum: BLUM si GRASS AUSTRIA sau FGV ITALIA.

Folosim CANTURI ABS cu grosime de 0,4 si 2 mm produse de REHAU sau HRANIPEX, acestia fiind singurii producatori care acopera toate decorurile si nuantele de PAL si MDF.

Ce este palul?

Tot auzim peste tot ca mobilierul modern se face din pal, dar termenul nu este unul prea cunoscut la noi, asa ca, in urmatoarele randuri voi incerca sa fac o mica incursiune in ceea ce inseamna pal si sper ca toata lumea sa inteleaga mai bine din ce este facut mobilierul pe care urmeaza sa-l achizitioneze.

Definitie DEX : material lemnos, placa, prin presarea rumegusului de lemn cu diferiti lianti.

Palul se obtine prin presarea rumegusului amestecat cu un clei care-i confera duritate si rezistenta. Pe suprafata bruta a palului se aplica o folie subtire numita melamina. Melamina este de diferite culori; practic melamina este ceea ce se vede la mobila, melamina este fata si culoarea palului si implicit a mobilierului. Palul este de mai multe tipuri:

In functie de culoare:

  • Unic (o singura culoare fara nicio striatie);
  • Cu fibra;

In functie de suprafata:

  • Lucios;
  • Mat;
  • Striat;

In functie de melamina:

  • Fara melamina (hidrofugat);
  • Cu melamina pe o singura parte;
  • Cu melamina pe ambele parti;

Placile de pal sunt fabricate intr-o mare varietate de dimensiuni, atat grosimea, lungimea cat si latimea difera de la producator la producator dar si de la culoare la culoare.

Grosimile placii de pal pornesc de la 8 milimetri si pana acum s-a ajuns la 60 milimetri, dar sunt convins ca se vor face si mai groase de atat, avand in vedere moda actuala care cere pal cat mai gros pentru a se da aspect de lemn masiv mobilierului.

De asemenea o caracteristica foarte importanta a palului este densitatea acestuia, un pal dens este mult mai rezistent in timp decat unul mai putin dens. Asa ca este foarte important sa cereti detalii despre densitatea palului atunci cand trebuie sa achizitionati produse fabricate din pal. O densitate buna a palului se poate vedea la ochi si trebuie sa nu prezinte goluri de rumegus.

Exista pal bun si pal prost? Da! Palul bun are o densitate si o rezistenta buna si nu se zgarie usor. Palul prost este putin dens, se zgarie usor si este greu de prelucrat avand in vedere ca densitatea mica face ca prinderea si imbinarea lui sa fie greoaie.

Ce este MDF-ul?

Termenul MDF a devenit o emblema a calitatii atunci cand ne referim la mobila fabricata din panouri de fibre. Incercam sa exemplificam si sa explicam ce inseamna MDF si ce impact are asupra mobilierului nostru.

Mai intai de toate, trebuie sa spunem ca o mare parte din mobilierul fabricat astazi contine MDF. Asadar, ce inseamna MDF? Termenul provine din engleza si este acronimul de la "Medium Density Board". Adica, placaj cu densitate medie. Ok, de termenul densitate am auzit in clasa VII la ora de fizica pe cand profesoara ne povestea de Arhimede si de legile sale. Dar in acest caz? In primul rand, haideti sa vedem procesul general de fabricatie al placilor din fibre de lemn. Ca si material principal component, este lemnul. Dar nu lemnul in stare initiala ci lemn tocat marunt. Apoi, fibrele tocate de lemn sunt amestecate cu adeziv si presate in placi. Uscarea se petrece la o temperatura inalta. Acesta este, in mare, procesul tehnologic de fabricatie al MDF-ului. Densitate medie se refera deci la dimensiunea fibrei lemnoase care intra in compozitia placii. De ce este atat de utilizat in fabricarea mobilei? Deoarece permite finisarea sa in suprafete rotunde. Acest lucru il observam cel mai des la mobila de bucatarie unde usile corpurilor suspendate au marginea rotunjita.

Existenta MDF-ului in structura mobilierului este un semn al durabilitatii si calitatii, fiind astazi un material de baza pentru fabricarea acesteia.

Mobila la comanda Bucuresti

Pareri Clienti

"In urma cu 6 luni am executat la Mobilasik un dormitor la comanda. Totul s-a derulat simplu si profesionist, solicitare de oferta, contact telefonic, deplasare la masuratori, proiect, executie si in 2 saptamani am avut mobila gata montata..."
Andreea, Bucuresti

"Eu am avut o experienta placuta cu mobilierul de la Mobilasik. Dupa ce am cerut foarte multe oferte am apelat in final la ei, deoarece au cel mai bun raport calitate pret. Sunt foarte multumit de serviciile oferite, iar pretul mi se pare unul corect pentru calitatea oferita..."
Mihai Marian, Pantelimon

"Am apelat la produsele celor de la Mobilasik acum 2 ani pentru mobila de bucatarie, dormitor si living. Ce mi-a placut si mai mult decat calitatea materialelor si tarifele bune a fost profesionalismul de care au dat dovada. Si pe viitor voi lucra tot cu dansii...."
Ionut, Bucuresti

"Am luat si eu de la Mobilasik mobila pentru dormitor, raportul calitate/pret mi s-a parut foarte bun. Eu sunt multumit de ce am cumparat, asadar pe viitor sigur voi mai apela la serviciile lor...."
Dan Tudor, Bucuresti